Gehaktbrood Recepten

Gehaktbrood met Spek

Gehaktbrood met spek

Gehaktbrood met spek is warm lekker, maar ook erg lekker als het koud is en er staat nog een stukje in de koelkast.

Dit is eigenlijk het recept dat veel Amerikanen gebruiken als daar Meatloaf gemaakt wordt, en gelijk hebben ze. Want het is, maar dat ligt ook aan het soort spek of bacon dat je gebruikt, bijzonder lekker.

Lees meer
Gehaktbrood met wortel en erwtjes

Gehaktbrood met wortel en erwtjes

Gehaktbrood met wortel en erwtjes is een kleurrijk geheel, en het smaakt bovendien ook nog erg lekker. Je kunt het beste geen worteltjes en doperwtjes uit blik blik gebruiken, want deze zijn vaak al helemaal zacht gekookt.

Zou je dit in het gehaktbrood gebruiken loop je de kans dat het erg zacht wordt. Je kunt de twee groentes dus vers gebruiken, maar ook gerust uit de diepvriezer.

Lees meer
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood is een gerecht met de smaak van Frankrijk, dat veel Nederlanders al vaker gegeten hebben bijvoorbeeld tijdens de vakantie in Frankrijk.

De smaak laat je de vakantie haast herbeleven, want die heerlijke smaak die je tijdens de vakantie hebt kunnen proeven, kun je nu heel simpel ook thuis maken met behulp van onder andere dit recept. Lees meer

Gehaktbrood met mosterdmayonaise

Gehaktbrood met mosterdmayonaise

Gehaktbrood met mosterdmayonaise is een uitgebreider recept, waarin we niet alleen het gehaktbrood helemaal zelf maken, maar ook nog eens een keer de mosterdmayonaise.

Vanzelfsprekend kun je het gehaktbrood ook anders klaarmaken, of er een ander soort mayonaise bij serveren. Wel is het zo dat mosterdmayonaise en gehaktbrood, of mosterd in een andere vorm, heel goed bij elkaar passen. Lees meer

Bobotie

Zuid-Afrikaans Gehaktbrood, Bobotie

Bobotie is een Zuid-Afrikaans gehaktbrood waarin veel al dan niet verse fruitsoorten gebruikt worden. Een heerlijke combinatie van vlees en fruit dat daardoor ook eens eens gezond is.

Natuurlijk kun je sommige fruitsoorten, zoals Ananas in blik kopen, maar nog veel lekkerder is de Ananas vers kopen, die je bij iedere groenteman of supermarkt tegenwoordig het hele jaar door kunt kopen. Lees meer

Gehaktbrood gevuld met ham, kaas en ei

Gehaktbrood gevuld met ham, kaas en ei

Gehaktbrood gevuld met ham, kaas en ei, ook wel gehaktbrood Nederlands genoemd vanwege de typisch Nederlandse ingrediënten die er in verwerkt worden, is een recept waarbij je niet raar moet opkijken dat iedereen om nog een portie vraagt, en een recept dat je dus vaker klaar mag maken.

Het is als het ware een gevuld gehaktbrood waarbij de vulling en de bovenkant extra smaak zal geven. Lees meer