Site Overlay
Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei is een gerecht dat iets feestelijks aan het doodnormale gehaktbrood geeft, en het wordt vaak met feestdagen, zoals bijvoorbeeld met Pasen, gegeten. Maar, gehaktbrood met ei is natuurlijk op ieder willekeurig moment een feestelijk gerecht.

Recept Gehaktbrood met ei

Gehaktbrood met ei heeft een iets langere bereidingstijd nodig dan het basisrecept, en zal ongeveer 30 a 40 minuten in beslag nemen.

Gehaktbrood met ei is zo’n gerecht dat vaak met kerstmis of pasen wordt gegeten.

 • ovenschaal
 • 500 Gram Rundergehakt
 • 6 Eieren
 • 1 Teentje Knoflook
 • 1 Grote ui
 • 1 Theelepel Paprikapoeder
 • 1 Theelepel Kerriepoeder
 • 2 Eetlepels Mosterd
 • Boter
 1. Oven voorverwarmen op 180 graden.

 2. 4 eieren hard koken in ongeveer 5 minuten, en 2 eieren los kloppen. Als de eieren gekookt zijn, afspoelen onder koud water en pellen.

 3. Gehakt en de losgeklopte eieren mengen, paprikapoeder, kerriepoeder, de fijn gesneden ui, het fijngesneden knoflookteentje, en de mosterd er doorheen mengen.

 4. Gehakt goed kneden, en eventueel droger maken met behulp van het paneermeel.

 5. Cakeblik of overschaal invetten met boter, en de boter bestrooien met paneermeel.

 6. Helft van het gehaktmengesel in cakeblik of overschaal doen. Plaats de vier hardgekookte eieren in het midden in het gehakt, in de lengte van blik of overnschaal, en doe de rest van het gehaktmengsel er overheen. Goed aandrukken.

 7. Blik of schaal in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen, en in ongeveer 30 minuten gaar bakken.

Dit gehaktbrood smaakt erg lekker bij een frisse salade, en bij gebakken of gefrituurde aardappelschijfjes, of -partjes.

Dit is slechts een simpel recept om gehaktbrood met ei te maken, maar het kan natuurlijk veel uitgebreider, of liever gezegd met veel meer ingrediënten.

In principe kan je ook hier weer allerlei ectra ingrediënten toevoegen, geheel naar eigen smaak of wens.

Denk bijvoorbeeld aan paprika, tomaat, stukjes fruit zoals appel en dergelijke, allerlei soorten groenten, en zelfs aan stukjes asperge.

De mosterd kun je overigens eventueel weglaten, of wat minder gebruiken.

Hoofdgerecht
Nederlands
gehaktbrood

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.