Site Overlay
Vullingen

Meer Vullingen

Gehaktbrood is, zoals je vaker kunt lezen op onze website, een erg afwisselend gerecht, en er zijn dan ook talloze recepten te vinden, vaak met een paar ingrediënten die iets anders zijn.

Gehaktbrood is bovendien een gerecht dat in de meeste landen ook nog eens tot de traditionele keuken behoort, en vaak ook nog eens in lokale variaties te maken is. Je kunt het dus als het ware niet zo gek bedenken, of er is een recept voor gehaktbrood met de ingrediënten die je wilt.

Meer vullingen en kruidenmixen

Tegenwoordig kan je van verschillende landen en streken, kant en klare kruidenmixen kopen. Denk bijvoorbeeld aan Bretonse kruiden, Italiaanse kruiden, Aziatische kruiden, enzovoorts.

Door het basisrecept aan te vullen met een dergelijke kruidenmix, krijg je al snel een compleet andere smaak, en dat is ook van toepassing op bepaalde vruchten, groenten, en spek- en worstsoorten, die je door het gehakt doet.

Zo kan je bijvoorbeeld, typisch Nederlands, rookworst door het gehakt doen, diverse hamsoorten, en ga zo maar door.

Ook asperges, en vrijwel alle andere groentesoorten kunnen, in combinatie met divers kruidenmixen, een gehaktbrood maken met een geheel eigen smaak.

En vanzelfsprekend kan je ook allerlei vruchten toevoegen, waarbij je er wel om moet denken, dat de vruchten wel in de oven moeten kunnen. Meloen, diverse bessen en dergelijke vruchten, doen het niet zo goed in de oven, maar juist appel, en kastanje, voor een typisch herfstachtig gehaktbrood, met paddestoelen, kunnen weer wel erg lekker zijn.

Probeer te variëren, en vooral durf te experimenteren, door de ingrediënten die je lekker lijken, simpelweg eens te proberen door een gehaktbrood.

Bekende variaties zijn overigens tomaten of cherrytomaatjes, olijven en kappertjes, appel en paprika, en je hoeft natuurlijk ook niet persé gemengd gehakt of rundergehakt te gebruiken.

Andere soorten gehakt, zoals kipgehakt, of zelffs gehakt van vis, kunnen een prima alternatief zijn voor een gehaktbrood.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.